Benefietconcerten op 10 mei en 21 juni 2019

Een Nieuwe Lente, een Nieuw Geluid!   De Eindstreep komt in zicht!

De acties van de Stichting Vrienden van het Monument Dorpskerk Bathmen, voor restauratie van het monumentale Holtgräve orgel zijn heel succesvol ! Donaties van goede gevers, de schenking van de Boeldagcommissie, de wijn en sap actie in december en het benefietdiner in de Dorpskerk in maart brachten samen al meer dan € 9000, = bijeen. Een prachtig resultaat, tot nu toe! Heel veel dank aan allen die hieraan bijgedragen hebben!

Vrijdagavond 10 mei: een benefiet concert in de Dorpskerk, welwillend aangeboden  door organiste Ingeborg van Dokkum-Prins, zij speelt en ze zal Bathmen laten horen hoe prachtig het inmiddels gerestaureerde orgel nu klinkt. Diverse Bathmense instrumentalesolisten zullen muzikaal hun welluidende bijdragen geven. Het belooft een indrukwekkend concert te worden. Het concert begint om20.00 uur. We ontvangen u graag vanaf 19.30 uur met koffie/thee. De toegang is gratis, maar natuurlijk hopen we op uw vrijgevigheid en op een royale gift voor de instandhouding van het prachtige monumentale orgel!

Vrijdag 21 juni: de “grande finale”: ook een benefiet gebeuren. Bathmens trots, de fanfare Orpheus steunt ook welwillend de actie voor de orgelrestauratie en zal daarom optreden in de Dorpskerksamen met Bathmense gast-solisten. In deze prachtige ambiance zal hun repertoire klinken als een klok! We gaan ervan uit dat de vele bewonderaars die Orpheus in Bathmen en wijde omgeving kent, hiervoor de weg naar de Dorpskerk zullen weten te vinden. Entree gratis, maar royale giften zijn zeer welkom!

Wellicht zullen we aan het eind van deze midzomeravond het totaalresultaat van onze acties aan de aanwezigen bekend kunnen maken.  Wat zal het worden? Het is aan u!

We zijn er bijna, het eind van onze acties voor het kerkorgel is in zicht!

We nodigen u van harte uit op10 mei en op 21 juni in de Dorpskerk er bij te zijn